Gebrüder Weiss Pokreće se vlastita državna organizacija u SAD-u

Juli 03, 2017 |

Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles i New York – od 3. juna pet novih poslovnih lokacija u Sjedinjenim Državama osnažuje globalnu mrežu kompanije Gebrüder Weiss / Dodatni uredi za zračni i brodski transport u Kini i Njemačkoj.

Jedinstvene usluge širom svijeta pod jedinstvenim trgovačkim znakom: Tako glasi strategija logističke kompanije Gebrüder Weiss. Nakon brojnih osnivanja poslovnih lokacija u Njemačkoj, Kini, Hong Kongu i Singapuru u prvoj polovini godine, kompanija čini još jedan korak dalje i najavljuje osnivanje vlastite državne organizacije u SAD-u. Od 3. juna počinje s radom pet dodatnih poslovnih lokacija pod trgovačkim znakom Gebrüder Weiss: Atlanta, Boston i Los Angeles preuzimaju se 100-postotno od nekadašnjeg Joint Ventura u SAD-u. Dvije dodatne poslovne lokacije otvorit ćemo u New Yorku i Chicagu, novom sjedištu kompanije Gebrüder Weiss u SAD-u. Ukupno je u Sjedinjenim Državama zaposleno 100 osoba.

Osim različitih transportnih usluga, s fokusom na zračni i brodski transport tereta, Gebrüder Weiss će na svojim novim poslovnim lokacijama pružati i specifična logistička rješenja. Spektar seže od skladištenja robe i lokalne distribucije do 

E-Commerce rješenja i sistema web-trgovine. I svoju stručnost u branši, na primjer na području automobilske industrije ili visoke tehnologije, želimo razvijati i na novim poslovnim lokacijama. 

„Kombiniramo globalnu mrežu s velikom količinom lokalnog znanja i iskustva. To je koncept s kojim želimo učvrstiti svoj položaj na novim lokacijama kao Service Excellence logističar“, navodi Heinz Senger-Weiss, predsjednik uprave kompanije Gebrüder Weiss. Na temelju saradnje s brojnim klijentima uspjeli smo proteklih godina da stvorimo jedinstvena logistička rješenja na globalnom nivou. Tu ponudu kompanija Gebrüder Weiss želi sad jasno intenzivirati i dodatno razviti u saradnji sa svojim klijentima. „Nezavisna i snažna prisutnost u SAD-u je za nas od iznimnog strateškog značaja“, nastavlja Senger-Weiss. 

 

Na glavnim logističkim središtima svijeta

I u kineskim trgovačkim središtima Gebrüder Weiss dodatno jača svoju prisutnost: Nedavno otvorene poslovne lokacije u Hong Kongu i Shenzenu od 1. juna će imati podršku u vidu predstavništva u Zhanjiangu na jugu ekonomski jake pokrajine Guangdong. Još ovog ljeta trebali bismo otvoriti još jedan ured u gradu Guangzhou. U Njemačkoj će se poslovne lokacije za zračni i brodski transport u Hamburgu i Frankfurtu proširiti i uredom na aerodromu u Düsseldorfu. Tokom godine će naša logistička kompanija otvoriti i dva dodatna ureda u Münchenu i Stuttgartu. Time Gebrüder Weiss pokriva najvažnije tačke pretovara u svijetu. Informacije o novoj mreži poslovnih lokacija i uslugama kompanije možete naći na web-lokaciji: www.gw-world.com 

 

Your press contact

Merlin Herrmann

Merlin Herrmann

Gebrüder Weiss Ges.m.b.H.
Bundesstraße 110
A 6923 Lauterach

T +43.5574.696.2169

Contact me